1 3 2
Aneta Langerová > Aneta > Biografie

Biografie

  

 aneta_biografie.jpg

 

Osobní údaje:

  • - Aneta se narodila v Benešově 26.11.1986
  • - rodinný klan spolu s ní tvoří bratr Nikola, sestra Denisa, tatínek Jiří, čtyři synovci a jedna neteř
  • - ovládá hru na různé nástroje (kytara, baskytara, klávesy, tamburína, bicí, harmonika, melodika)

Vzdělání:

  • - jako většina dětí absolvovala mateřskou školu (s vyznamenáním)
  • - po prvním stupni ZŠ přestoupila na gymnázium v Říčanech s humanitním a jazykovým zaměřením
  • - po čtyřech letech začala studovat na Obchodní akademii v Praze
  • - zkoušku dospělosti složila v květnu 2008

Hudební praxe:

  • - v šesti letech se začala točit na stoličce u klavíru
  • - v osmi letech začala hrát na kytaru a zpívat se sborem Bardáček
  • - od čtrnácti let vystupovala s bigbítovou skupinou SPB (Spolek přátel bigbítu)
  • - 31.8.2004 - křest debutového alba Spousta andělů a zároveň první koncert
  • - na jaře 2005 s novou kapelou a novými aranžemi písniček vyrazila na své první tour
  • - 9.9.2005 byl pořízen záznam koncertu v Říčanech, který vyšel na DVD spolu s dokumentem, který mapuje Anetinu cestu
  • - červen 2007 – křest druhého, tentokrát autorského, alba Dotyk
  • - podzim 2007 – velké tour s novou deskou a opět novou kapelou, které navštívilo na 12ti koncertech 25 000 fanoušků
  • - jaro 2008 – intimnější prostředí, ve kterém Anet s kapelou hrála, se odrazilo na velmi příjemné atmosféře všech 12ti koncertů na klubovém tour
  • - podzim 2008 – pokračování jarního tour
  • - Vánoční koncerty 2008 – Brno (magická Fléda) a Praha (nezapomenutelná Akropole)
  • - 31.12.2008 – „Silvestr s Andělem“ na ČT2
  • - od začátku roku 2009 se věnovala přípravě třetího alba Jsem, které vyšlo 9.11.2009
  • - rok 2010 byl ve znamení 19ti koncertů po českých a slovenských klubech v rámci Aneta Langerová Tour
  • - na sklonku roku 2011 a rok následující odjela Aneta turné Pár míst, představila své písně v novém akustickém kabátě se smyčcovým triem
  • - v říjnu 2012 Anet vystoupila ve Státní opeře s písní Denim blue v rámci projektu Tribute konaného u příležitosti oslavy šedesátin Michala Horáčka
  • - 23.12.2011 byl pořízen záznam koncertu v kině BIO OKO v Praze, který vyšel na CD a DVD
  • - rok 2012 zakončila klubovým turné Nahráváme, kde fanouškům představila nové písně z připravovaného alba
  • - v létě 2013 účinkovala v muzikálu Touha jménem Einodis na Letní scéně divadla Ungelt, muzikál měl obrovský úspěch a všechna představení byla beznadějně vyprodána
  • - na podzim 2013 nazpívala píseň S pleťovou maskou na tváři v rámci projektu zhudebněných básní Michala Horáčka, album Český kalendář vychází 29.10.2013

Hudební skalpy:

  • - když zpívala ve sboru Bardáček, vyhrála se sestrou pěveckou soutěž Doremi a dostala se do finále Rozjezdů pro hvězdy
  • - kariéru nastartovala poté, co 20. června 2004 vyhrála se 79% hlasů ve finále soutěže Česko hledá Superstar

2004

  • Anděl – Objev roku, Zpěvačka roku, Videoklip roku - cena diváků (Hříšná těla, křídla motýlí)
  • Český slavík – Objev roku, 2. místo v kategorii Zpěvačka
  • Deska roku / Ceny IFPI – Nejprodávanější debutové album (Spousta andělů), Zpěvačka roku (Spousta andělů)
  • Televizní ceny TýTý – Zpěvačka roku
  • Žebřík Zpěvačka roku, Překvapení roku

2005

  • Anděl – Videoklip roku - cena diváků (Voda živá), Nejlepší charitativní akce - „Aneta pro Světlušku“
  • Ceny tv Óčko – Zpěvačka roku, Osobnost roku, Nejlepší pop
  • Český slavík – Zpěvačka roku
  • Deska roku / Ceny IFPI – Nejprodávanější DVD (Spousta Andělů …na cestě), Zpěvačka roku (Spousta andělů)
  • Hit roku – Voda živá
  • Televizní ceny TýTý – Zpěvačka roku, Absolutní vítěz
  • Žebřík – Zpěvačka roku, Osobnost roku

2006

  • Ceny tv Óčko – Zpěvačka roku
  • Český slavík – Zpěvačka roku
  • Hit roku – 1. Voda živá, 2. Hříšná těla, křídla motýlí
  • Žebřík – Zpěvačka roku

2007

  • Anděl – Zpěvačka roku, Hudební osobnost roku
  • Ceny tv Óčko – Videoklip roku (Malá mořská víla)
  • Český slavík – 2. místo v kategorii Zpěvačka
  • Deska roku – Dotyk
  • Hit roku – Malá mořská víla
  • Žebřík – Zpěvačka roku

2008

  • Ceny tv Óčko – Zpěvačka roku
  • Žebřík – Zpěvačka roku, Skladba roku (Vysoké napětí)

2009

  • Anděl – Skladba roku (V bezvětří), 2. místo v kategorii Zpěvačka
  • Ceny tv Óčko – Zpěvačka roku, celkový vítěz Cool osobnost roku
  • MTV World Chart Express – vítězství v hitparádě
  • Žebřík – Zpěvačka roku, Skladba roku (V bezvětří), Album roku (Jsem)

2010

  • Ceny tv Óčko – Zpěvačka roku
  • Žebřík – Zpěvačka roku

2011

  • Žebřík – 2. místo v kategorii Zpěvačka, 3. místo v kategorii Akce (Pár míst Tour)

2012

  • Anděl – Zpěvačka roku
  • Žebřík – 2. místo v kategorii Zpěvačka

2013

  • Český slavík 3. místo v kategorii Zpěvačka roku
  • Žebřík 3. místo v kategorii Zpěvačka

2014

  • Televizní ceny TýTý 2. místo v kategorii Zpěvačka
  • Žebřík – Zpěvačka roku, Album roku, Skladba roku
  • Anděl 2014 - Zpěvačka roku, Album roku, Skladba roku, Videoklip roku

 2015

  • Anděl 2015 žánrové ceny - Videoklip roku - Tragedie u nás na vsi
  • Žebřík - Zpěvačka roku   

2016

  • 2x platinová deska - za album Na Radosti

Diskografie:

  • Desky
    • 2004 – CD Spousta andělů
    • 2005 – CD Spousta andělů koncert
    • 2005 – DVD Spousta andělů... na cestě
    • 2006 – Singl Píseň pro Světlušku
    • 2007 – CD+DVD Dotyk
    • 2009 – CD Jsem
    • 2012 – CD+DVD Pár míst...
    • 2014 – CD Na Radosti
    • 2016 -  Vinyl  Na Radosti
  • Videoklipy
    • 2004 – Hříšná těla, křídla motýlí
    • 2005 – Voda živá, Srdcotepec
    • 2007 – Malá mořská víla, Podzim, Desetina, Vysoké napětí
    • 2009 – V bezvětří
    • 2010 – Dokola
    • 2012 – Vzpomínka (live akustická verze)
    • 2014 – Svatá Kordula
    • 2014 – Tráva
    • 2015 -  Tragedie u nás na vsi

 

Nehudební činnost:

  • - stala se tváří celosvětově úspěšného hudebního přehrávače iPod a podpořila první internetový legální obchod s hudbou v Čechách I-legálně.cz
  • - v roce 2005 se stala patronkou charitativní nadace Světluška na podporu nevidomých, od té doby pořádá každý rok na podzim charitativní koncert Aneta pro Světlušku. V roce 2014 spolupráci ukončila.
  • - v říjnu 2010 se stala soutěžící v pořadu Star Dance ... Když hvězdy tančí a se svým tanečním partnerem Michalem Kurtišem se protančila až do finále
  • - v roce 2012 přijala roli Nataši v divadelní komedii o pěstování marihuany Plantáž v Divadle Na Prádle
  • - v roce 2013 přijala filmovou roli ruské básnířky ve snímku Marty Novákové 8 hlav šílenství

 

Zájmy a drby:

  • - sport (tenis, lyžování)
  • - Anet miluje hory a přírodu celkově
  • - nejoblíbenějším jídlem jsou těstoviny
  • - nejoblíbenějším pitím nealko je voda, alko je Jameson a pivo
  • - nejoblíbenějšími filmy jsou Věčný svit neposkvrněné mysli, Předčítač, Světáci, Tajemství hradu v Karpatech
  • - na pustý ostrov by si vzala dobrou náladu
  • - její životní motto je: "Raději zemřít, nežli se bát."     
Loading...

Aneta

Loading...

Aneta

s